Skianlegg i Sirdal kun et steinkast fra Sirdal Høyfjellshotell

Vi har i dag to T-krok heiser og en tallerkenheis. Skiheisene er henholdsvis 800 og 700 meter lange. Høydeforskjellen er 350 meter og den lengste nedfarten er 1,5 kilometer. Skitrekket ligger vis-à-vis Sirdal Høyfjellshotell.

Den nederste heisen er familievennlig med brede nedfarter, og passer utmerket for nybegynnere. Barnetrekket har flombelysning. Den øverste heisen er mer utfordrende med to preparerte nedfarter. På begge sider av de preparerte bakkene er det glimrende muligheter for frikjøring. Fra toppen av vårt anlegg starter en nydelig tur til Sirdals høyeste topp Hilleknuten.
Det tar ca 45 minutter å nå toppen. Etter å ha nytt utsikten, får man en lang og behagelig nedfart via Jogledalen til Sirdal Høyfjellshotell.

Kafeteria

fidjeland-ski
Vi har en flott kafeteria som var ny til sesongen 2009. På kalde dager er det fyr på peisen og mulighet for kjøp av mat og drikke. Vi har full skjenkebevillgning. Åpningstider er som i skitrekket.

Snøkanon
Fidjeland skitrekk har distriktets beste og mest effektive snøkanonanlegg.

> Se værvarsel for Fidjeland Skitrekk på Yr.no

Anlegget utnytter det naturlige fallet fra Svartupstjern som ligger på ca 1000 meters høyde, like under Hilleknuten som er Sirdals høyeste punkt. Kompressoren trekker 200 kilowatt i timen. Snøkanonanlegget bruker 42 liter vann i sekundet. Det er montert 20 snøkanoner i den nederste bakken som består av både fastmonterte tårn og flyttbare enheter. Ved maksimale forhold er vi klar til drift med kun 3 dagers snøproduksjon!

Skiutleie
Vi kan tilby utleie av alpin ski og snowboard til store og små fra våre nye lokaler. Her tar du også kontakt for å avtale for eventuell skiinstruksjon.
Se priser for skiutleie her.

Langrennsløype fra Fjellheisen til Sirdals høyeste topp Hilleknuten på 1209 meter.
Om vinteren pleier vi å maskintråkke en turskitrasé fra Fjellheisen videre opp mot Svartupstjern der Telenor har merket løype videre til Hilleknuten (1209 m.o.h.) og slakt ned igjen til Steinbu i Jogledalen. Vi anbefaler å bruke fjellski på denne turen. En fantastisk tur hvis bare sola slipper til og man er observant på rasfaren.